Huonekalujen hoito-ohjeet

Havuun huonekalujen ja säilytystuotteiden materiaalina käytetään Kertopuuta®️, joka on rakenteellisesti kestävää suomalaisesta kuusesta valmistettua viilupuuta (LVL). Kalusteet on pintakäsitelty petsauksella ja vesiohenteisella lakalla.

Kalusteiden käyttöpinnat on kitattu ja hiottu. Tuotteen taustapuolen pinnan viimeistelyssä näkyvät puun ominaisuudet. Pyrimme säilyttämään puun luonnollisen tunnun kalusteisiimme. Talvella hankittua huonekalua ei suositella sijoitettavan suoraan voimakkaiden lämmönlähteiden läheisyyteen vaan sen on hyvä antaa lämmetä ensin huoneenlämmössä.

Auringonvalo voi aiheuttaa muutoksia kalusteen väriin ajan kuluessa. Pinnoille asetettavien laitteiden kuminastat kannattaa korvata huopanastoilla tai muulla värjäämättömällä materiaalilla. Suojaa puukaluste kuumilta esineiltä ja kynttilöiltä käyttämällä niiden alla alustaa.

Pinnat kestävät normaalin puhdistuksen kostealla pyyhkeellä. Kemikaaleja ja muita vastaavia puhdistusaineita ei ole suositeltavaa käyttää. Kalusteen pinnalle läikkynyt neste tulee poistaa niin pian kuin mahdollista ja puhdistettaessa on vältettävä hankausta. Kosteus voi aiheuttaa kalusteen turpoamista tai halkeilua.

Havuu-ulkokalusteet on suositeltava suojata sateelta. Ne soveltuvat parhaiten terassille tai muulle katetulle ulkotilalle. Mikäli kalusteet kuitenkin joutuvat sateeseen, kannattaa ne pyyhkiä kuiviksi pikimmiten. Näin kosteus ei pääse puun sisään ja pinnalta puhdistuu siitepöly ja muu sateen mukana tullut lika. Kalusteiden suoraa maakosketusta on vältettävä. Ulkokalusteet tulee säilyttää syksy- ja talviaikana kuivassa ja ilmavassa tilassa. Havuu - Kertopuu®️ -kalusteet on mahdollista hioa ja pintakäsitellä tarvittaessa uudelleen.

Opastamme mielelämme lisää. Otathan siis yhteyttä tarpeen tullen!

Jätä kommentti